Horror Vacui: Борис Праматаров и Sophie Ung дебютират в София

Ляво: Dream Of A Carnival/ Дясно: La Chambre Des Phantasmes © Борис Праматаров

Борис Праматаров и Sophie Ung си живеят спокойно в Брюксел със своята котка, рисуват непрекъснато, правят татуировки и въобще се занимават само с интересни и артистични неща като типична млада двойка с жесток талант да създава изкуство.

Съвсем естествено, с течение на времето българският художник и аниматор и френско-камбоджанската художничка и илюстраторка създават и съвсместното си артистично комбо Line Across Circle (LAC), за да комбинират сходните си артистични нагласи. И докато добре познатият у нас Борис копае смело в мрака и субкултурата, Sophie се интересува преди всичко от попкултура, трансформирана в наивистични цветни илюстрации с мотиви и образи от нейното детство.

Ляво: Weeping Dream © Борис Праматов/ Дясно: White Rabbit © Sophie Ung

Очаквано, двамата си влияят и вдъхновяват взаимно, за да стигнат до синхрон във вкусовете и да не спират да изследват потентни теми като паметта, съществуването, търсенето на собствена идентичност и конфликта между Аз-а и истината. След трите си досегашни изложби Виена, Париж и Брюксел, LAC дебютира и София с Horror Vacui – последната им съвместна експозиция, на която може да се запознаете и да ги разпитате за живота в Брюксел и тяхната котка.

Ляво: With Pleasure/ Дясно: With Pleasure © Sophie Ung
Ляво: The Frog, част от серията The Papi’s Songs/ Дясно: With Pleasure © Sophie Ung

Изложбата Horror Vacui на Line Across Circle (Sophie Ung и Борис Праматаров) е в софийската галерия Intro на ул. Цар Самуил 28. Повече информация за събитието има ТУК.