Run The Jewels пускат четвъртия си албум по-рано и безплатно

Run The Jewels са рап герои на народа, така че защо да не си пуснат последния албум по-рано и за безплатно сваляне?

Ескалиращите протести срещу полицейската бруталност в Щатите и смъртта на George Floyd, Breonna Taylor и Ahmaud Arbery жегват El-P и Killer Mike достатъчно, че да засилят дигиталното издание на дългогочаквания RTJ4 онлайн два дни преди обявената дата.

Дуото оставя и бележка: Майната му, защо да чакаме. Светът е потънал в глупости, затова ви даваме нещо сурово за слушане, докато се справяте с всичко. Надяваме се да ви донесе малко радост.

Killer Mike отдавна е известен активист в Щатите и наскоро държа емоционална реч за протестиращите в Атланта и обсъди протестите против расизма и полицейското насилие в шоуто на Stephen Colbert.

Обложката на RTJ4

Първи впечатления след няколко прослушвания на албума: силен, яростен, нахъсан, наистина суров, в крак с времето и настоящата ситуация и абсолютно пророчески. Освен с издадените вече Ooh La La и Yankke And The Brave (ep.4), албумът може да се похвали с гости като Mavis Staples, 2 Chainz, Zach De La Rocha, Josh Homme, Pharrell Williams, DJ Premier и други.

RTJ4 може да бъде свален свободно от сайта на групата (с опция за дарение към една от организациите, подкрепяни от Jaime и Mike) и слушан в Spotify и Apple Music. Boyscout ревю на албума – в края на седмицата.