Стругаре финишира с купа, девойки и кръв по тялото

Дори душманите на Стругаре не могат да отрекат неговата тиха, методична и абсолютно обезоръжаваща последователност. Още от първите си видеоклипове с пичовете от инди лейбъла The Curtain Entertainment в края на 2013 и последвалите го самостоятелни бомби Кучеядекуче и Америка от 2016, Троян Иванов не изневерява на свежия въздух с абстрактни инструментали и идиосинкратични текстове в комбо с направи-си-сам кинаджийски видеоклипове с хашлашки имидж.

Толкова, че да следим с интерес израстването и бавното развитие на партизанската му артистична кариера. Така де, кой е последният дългогодишен spoken-word, перманентно гол до кръста, голобрад и синеок втренчен младеж с асиметрична паница и точно чувство за трудно разбираеми метафори, който познавате? Именно това е една от причините Стругаре да е достатъчно харизматичен, за да отдели близо шест години, преди да обяви дебютния си албум с кампания за групово финансиране и амбициозна видео тетралогия.

© Николай Неделчев

Успешната Ingiegogo кампания и обещаният преди няколко месеца цикъл от четири видеоклипа с една развиваща се история финишира с Проблем с водатапоследният отново саморежисиран видеоклип на Стругаре и неговата самотна пазарна количка, които правят малко танци на каданс и една почетна обиколка с познатите девойки от Три деца две колела. Кървавата нощ приключва с близки кадри на изплашени момичета и момчето си отива нанякъде, въпросът е какво следва:

Дебютният албум на Стругаре излиза в понеделник, 4 май, в Spotify и на компактдиск. Тържествeният концерт е отложен за по-добри времена.