Тегави големи пъзели за редене по време на изолация

След скъпото Lego посягаме и на още един изпитан аналогов начин за трениране на ума и отмора на очите, а именно пъзели – големи, трудни, красиви, предимно за възрастни и въобще такива, които да ви разнообразят с внимателно и много съсредоточено редене по време на изолация.

Една от най-фантастичните творби в историята на изобразителното изкуство си заслужава труда в скромните 9000 части за редене до размер 214 на 118 сантиметра. Величественият триптих Градината на земните удоволствия (198 лева) на Hieronymus Bosch продължава да бъде обект на множество интерпретации и изследвания на дълбокия символизъм, с който може да се тренирате дълго време.

Морският бряг (25 лева) от хиляда части на страхотната илюстраторка Birgit Tanck е пълен с колоритни рисувани персонажи ала героите на любимите ви илюстратори, които да изучавате в продължение на часове. Следете пъзелите на баварската компания Heye заради нестандартните формати и работата с много симпатични художници и илюстратори от цял свят. Триъгълните варианти вървят и с постер на конкретното изображение.

Бомбардировките над Алжир (159 лева) са си съвсем реално историческо събитие от 1816, когато британо-нидерландкса военноморска коалиция се опитва да се противопостави на робските методи на алжирския регент с масирана атака по вода срещу корабите и пристанището на страната. Ravensburger ви позволява да си припомните фрагмент от тази битка с картината на George Chambers Sr. под формата на пъзел от 9 хиляди части в размер от 192 на 38 сантиметра.

Не успяхме да открием Великият мастурбатор на Salvador Dali в българските магазини, затова ще се задоволим с неозаглавената творба на Василий Кандински (19 лева) с 2000 части – доста рядък пъзел, затова и подобна клета снимка на неразопакована кутия с целофан.

Романтичният пейзаж с резервоара в нюйоркския Сентръл парк и емблематичните предвоенни сгради от Горен Уест Сайд (The San Remo, The Majestic) e дело на Alexander Chen – световноизвестният майстор на хиперреализма, който дава своята картина за мащабния пъзел Central Park Bow Bridge (165 лева) с осем хиляди части и приблизителен размер от 192 на 136 сантиметра.

Пъзел, за който ще ви трябва отделна стая. Сикстинската капела на Educa (279 лева) е почти толкова епична като размери, колкото оригиналът на Michelangelo във Ватикана – 18 хиляди отделни части в три плика, които се събират на скромната квадратура от по 321 на 157 сантиметра. Освен за чисто образователни и естетични цели, става и за състезания по бързина между нахъсани двойки.