Atari срещу Nintendo с нова конзола

80-тарските хлапета едва ли са забравили компанията за видео игри Atari, дефинирала електронните забавления в края на 70-те години и до средата на следващото десетилетия с прословутата Формула, Pong и Atari 2600, преди да се провали с последната си конзола от 1993 и изчезне окончателно пт пейзажа през следващите двайсет години. Мотивирани вероятно от успеха на обновените ретро конзоли Nintendo Nes, новите собственици на Atari са се амбицирали доста да я върнат обратно в хардуеър бизнеса.

Футуристичната Ataribox е вдъхновена от блестящата дизайн естетиката на иконичната си прабаба Atari 2600 и я обновява с вход за SD card, HDMI и четири USB-та, без да забрави да предложи две различни модификации за геймърите – една с дървесина и една в черно и червено.

За момента, от Atari не дават никаква допълнителна информация кога конзолата ще се появи на пазара, колко ще струва, какви игри ще има (стари класики + настоящо съдържание според прес съобщението, каквото и да означава това) или как ще изглежда технически. Остава само да се абонираме за бюлетина на компанията и да чакаме повече новини. Току-виж се справили за Коледа или следващия Великден. Съдейки по първоначалния дизайн обаче, надеждите и първоначалната възбуда са повече от оправдани.