Качулатият суетшърт на G95 е с вградена маска

Кой да предположи, че досадните, но полезно маски от голямото софийско замърсяване (сезон есен/зима 2020) ще се превърнат в най-задължителния аксесоар от униформата на всеки човек само няколко месеца по-късно. Ако вече сте уморени да носите своето направи-си-сам или медицинско предпазно средство за уста, пробвайте този функционален суетшърт.

Така нареченото biohoodie (230 лева) на G95 е с вградена плътно пристягаща се маска от материя, която (теоретично казано) би трябвало да филтрира и спира повече микроби от стандартната N95. Историята на американската семейна компания започва от едно пътуване до Китай и болест (преди коронавируса), която провокира двамата съпрузи да разработят свои собствени минималистични и функционални шалове против въздушното замърсяване.

Най-новият им суетшърт с качулка в черно сиви и блед камуфлаж е софистицирана проява на технологии и спорт в едно, за да гарантира не само защита на устата , но и мекота и комфорт при ежедневна употреба. Създателите му го определят като подходящ не само за тренировки, каране на велосипед или пътуване с автобус, влак и самолет, но удобно и за размотаване у дома.

Алтернативата на обикновената маска е на път да се превърне скорострелно в задължителна част от гардероба не само за пътешественици и хронично болни, но и за всеки друг, затова защо да не е не само полезна, но и красива и подходяща за многократна употреба и пране? Ако искате да защитите и очите, може да пробвате и специалните очила на компанията, които си пасват идеално с въпросното biohoodie.