Melt е още един стол, който няма, а трябва да притежаваме

Cool Hunting ни хвърля отново в размисли за столовете, които едва ли притежаваме, но няма проблем да ги ползваме за трениране на визуалната култура и точене на лиги. Същото важи и за ужасно непрактичния, но безкрайно красив лимитиран Melt на Bower Studios.

Още на пръв поглед, този удивителен модел, започнал живота си в мрамор и стар месинг, преди да мине към цимент и хромиран месинг, обладава сетивата заради невероятната комбинация от ар деко, брутализъм, минимализъм и какво ли още не, за да се превърне в нещо средно между продуктов дизайн и произведение на изкуството. Непрекъснатото противоречие между използваните материали и насажданите усещания те карат да забравиш функционалността и да си го представяш само като обект в шоуруми, скъпи апартаменти или акцент на снимачната площадка на класна еротика или естетстко порно.

Първоначално създаден за изложбата на The Future Perfect от 50 стола на всевъзможни артисти и дизайнери, Melt продължава изследването на компанията в полето на дълбочината, измеренията и светлината, което бележи цялата досегашната практика и фантастични огледала на Bower Studios в цялото им съществуване. Другото вдъхновение зад фантастичния стол е древния египетски стол от снимка на статуя на седящата Изида, който провокира идеята за нагънатия бетон в долната част на Melt.

Bower обещава да продължи да експериментира с различни материали за всяка следваща версия, за да постига необходимия стъписващ контраст, но само в двайсетина бройки от всеки. Цените за настоящите два модела се разкриват при поискване и не, въобще не се и опитахме.