Mode Remote помага да работим по-добре от дистанция (у дома)

Докато милиарди хора си стоят превантивно и безцелно у дома, милиони други свикват с реалността да работят постоянно от комфорта или затвора на собствения си дом с променлив успех. Разбира се, последното не означава да се превърнем във властелини единствено на Slack и Zoom, а да подредим живота си така, че да не откачим напълно.

Mode Remote е създаден с идеята да вкара ред в ежедневието на работещите от разстояние. Новият онлайн проект на българската компания Oblik Studio отговаря на WFH (work from home) пандемията с безброй примери и съвети как да оптимизираме работата от вкъщи по време на COVID-19, а и по принцип. Неспособни сме да помогнем в лечението на заразените с коронавирус, но искаме да окуражим бизнеса да запази своята продуктивност и да продължи дейността си.

За целта, Mode Remote (Дистанционен режим) предлага един бърз наръчник за начинаещи с полезни съвети за създаването на офис в домашни условия и куп задълбочени статии по въпроса, книги и подкасти за дигитални номади, без да забрави и за удобния списък с дигитални и аналогови (демек бюра и подложки за лаптопи) продукти за оптимизация на цялото нещо. Другата основна част от проекта са блиц интервютата с работещи от разстояние младежи и девойки (предимно копирайтъри, графични дизайнери и илюстратори), които споделят собствения си опит и съвети, за да ни спасят от предсказуеми грешки.

Уебсайтът разполага и с отделна секция за развлечения в свободното време, която насърчава физическата активност, полезното хранене и здравия разум, така че да затвори кръга от сутрин до вечер. Уви, проектът е изцяло англоезичен, което разбираемо определя и основната целева група на Mode Remote. Затова палим гугъл транслейт и почваме ударна ориентация как да организираме сутрешната си рутина, да оформим работното място, да фиксираме работното време и комуникацията с колеги и домашни (ако няма такива, ето едно решение) – на пръв поглед дреболии, които обаче променят човешки съдби.