НОВО БГ ВИДЕО: Molten Dreams на Hug or Handshake

Най-новият проект на родната музикална сцена компенсира злополучното си (спрямо ситуацията и поне за момента) име с приятен дебютен сингъл и видеоклип. Hug оr Handshake е приятелското комбо на Антон Георгиев и Петър Трифонов (Bears & Hunters, Dead Man‘s Hat, Homeovox), които се срещат случайно покрай споделената любов към музиката и модерния звук. След като се запознахме, разбрахме, че освен сходния музикален вкус ни сближава и начинът, по който искаме да го изразим като настроение, стил и усещане. Прииска ни се да направим банда, която да въздейства емоционално на хората.

Освен буквалния превод, двамата намират и друга символика зад името, валидна с пълна сила за много от съвременните БГ музиканти, а именно болезнената тема за раздвоението. Според Антон, в живота много често се налага да вземеш едно от две възможни решения и това потенциално променя целия ти път нататък. Писането на музиката е споделен процес, а текстът на пилотния сингъл Molten Dreams е на Антон.

Първите секунди от вокала и очилата на Петър ни хвърлят директно в благи спомени за последния албум на Lower Dens и по-бавните партии на Alex Turner, но Molten Dreams e симпатичен, замечтан и много радиофоничен поп рок, който би се намърдал в плейлистите на феновете на всички изброени групи. Песента е аранжирана, записана и смесена от музикалния продуцент Симеон Лозанов (Monyx), а видеото на режисьора Никола Атанасов е подкрепено от Влади Герасимов и Ангел Иванов от продуцентската компания Handplayed Productions (Soul Searchin’ на Dayo). Последните се ангажират и с интерактивния аудиовизуален проект за дебютния албум на Hug or Handshake, който трябва да излезе през есента.