Видео: Comeback Story на Bears & Hunters

Заглавната снимка подвежда към нова йога еротика от балерините на Kylie Minogue, но всъщност става вътпрос за домашното парти в дебютния клип на престъпно младата българска група Bears & Hunters, която ни връща къде с носталгия, къде насериозно към дебюта на Arctic Monkeys отпреди десетина години, ама няма лошо. Добре, че има гадни и заядливи копелета като нас да изгледат клипа на Comeback Story дузина пъти и да споделят най-интересни подробности, които трябва да знаете за него.

1. Видеото е продуцирано от новия лейбъл на Георги Георгиев, китарист на Остава. Homeovoxmusic стои и зад друга млада инди група Hayes & Y.

2. Comeback Story обаче е изцяло авторска песен, която звучи по същия отличен начин на живо за момичетата и акустично за 12 Magazine и Ивета Димитрова.

3. Режисьорът Геогри Манов (Clamer Production Studio) и операторът Крум Родригес (Виктория на Майа Виткова) продължават да чернобялата серия видеоклипове с камерни концерти и лек несвързан наратив, започнал още от Fake Fruits на Jeremy? отпреди няколко месеца. Стилист на продукцията отново е Ека Бичинашвили.

4. Във видеото участва част от новата вълна в българската литература – поетите Стефан Иванов, Иван Ланджев и Росен Карамфилов, които определено си заслужават четенето.

5. Камео участие има и Мила Робърт, полупълнолетната симпатичната китаристка и певица с половин дузина акустични участия на правилните места в София, за която тепърва ще се говори много.

6. Част от хубавите момичета в Comeback Story са моделите на Ivet Fashion Анита Ушакова, Елена Благова, Катрин и Поля Великова – типични инди мацки, които искаме да срещнем на следващия концерт на The Raveonettes в града.

7. Чувствените йога упражнения се изпълняват от бившата актриса от Сатиричния театър Галя Сарафова.

8. Тениската на Елена Благова е идентично копие на прословутия и многократно копиран модел с цици на Vivienne Westwood.

Bears & Hunters свирят в Терминал 1 тази събота след 21:00, заедно с Jeremy? и Acantha Lang. Повече за Homeovoxmusic има тук.