Новият войнишки пуловер на Bond се продава свободно

James Bond (Daniel Craig) носи войнишкия пуловер на N.Peal в Смъртта може да почака © Nicola Dove/ Danjaq LLC/ Metro Goldwyn Mayer

Смъртта може да почака до ноември. Уплашени от несигурния филмов пазар (да се чете като заплахата на коронавируса за азиатския боксофис на филма), продуцентите на James Bond отлагат априлската премиера на 25-ия епизод с британския супершпионин за есента.

Добрата новина за деня и всички фенове обаче касае онези кадри от филма и невероятни плакати, които дават на задна със скъпите костюми, за да върнат практичния реализъм в униформата на James Bond и да подчертаят силната му връзка с кралските военноморски сили. Лондонската марка N.Peal пуска войнишкия оребрен пуловер (828 лева) от плакатите на Смъртта може да почака, който печели по точки с контрастни платки на раменете, лактите и ръкавите, пристягаща връзка около яката ала морски анорак и комбинация от свръхкачествена мерино вълна и най-добрия възможен кашмир. Нещо повече, стандартният тъмнозелен или черен цвят на специализираното облекло за специални части отстъпва на тъмносиньо, за да напомня за миналото на героя на Ian Fleming.

За щастие, партньорството на английската компания с 007 и дизайнерът по костюмите в последния филм Suttirat Anne Larlarb продължава с унисекс модел за командоси, вдъхновен от каталозите със старо облекло на британските армейски части. Целта – да създадат нещо функционално, утилитарно и достоверно не само за истинския живот, но и за цялостната (на моменти лековата, но винаги привлекателна) харизма на James Bond.

Авторите на войнишкия пуловер уверяват, че ще го виждаме често в Bond 25. Ако имаме достатъчно пари, може да го видим и в гардероба.