Pets Rock иронизира попкултурата по умилителен начин

Дори да сте скандинавци в предпочитанията за интериора, няма как да не оцените деликатната ирония и прекомерна симпатия в Pets Rock – превърналата се в глобален феномен декоративна марка, която използва характерния стил на любими и омразни знаменитости за фотографии със симпатични домашни животни и ги шибват върху всевъзможни предмети.

Стартиралият преди повече от десетилетие проект на лондонската фотографска и дизайн двойка Mark и Kate Polyblank дължи своята популярност на забавния микс от трайната любов към домашните любимци и култа към славата. Двамата реализират наяве старата приказка, че домашните животни приличат на своите стопани и я развиват екстремално, така че да създадат над 80 популярни герои чрез снимки на животински глави и рисуване на останалата част.

Така де, нима някой очаква, че биха измъчвали горките животинки с истински стайлинг? Разбира се, че не. И ако, повтаряме, обичате изчистени неща без хумор в интериора, но имате нужда от приятна книга за библиотеката, може да се замислите за новото издание на Teneues, което събира всички герои на Pets Rock, независимо дали говорим морско свинче-римски император, хип-хоп величия, филмови котки, пардон, легенди, кучета-астронавти и всевъзможни исторически личности.

Pets Rock (твърди корици, 60 страници, 80 фотографии, Teneues) на Takkoda струва 60 лева онлайн.