Роудстърът Vantage вдига 100 км/ч за нула време

Aston Martin добавя нов член на дивизията бегачки, създадени предимно за удоволствие на самия шофьор. След купето DBS Superleggera, кабриолетa Volante, DB11 и DB11 Volante, английската марка представя роудстър версия на своето спортно купе Vantage, който излиза за разходка под мързеливото име Vantage Roadster.

503-те конски сили на свръхнапомпания V8 двигател идват от AMG подразделението на Mercedes-Benz, осемскоростната скоростна кутия е от немските майстори Z, а ускорението до 100 км/ч се случва за по-малко от четири секунди.

Подобно на купето Vantage, интериорът на този роудстър е изпълнен с естествена кожа в най-различни обработки, дърво, метал и композитни материали, за да оправдае очакванията за елегантен спортен лукс и сериозната си цена, разбира се. Воланът пък е леко правоъгълен, за да напомня за Формула 1 болида на марката и хиперавтомобила Valkyrie.

Най-важното за хората, които посягат към скъпи кабриолети, е времето, за което се прибира покрива (завидните седем секунди, най-бърз в света), а също и колко тежи целият автомобил. Разликата с купе версията е около 60 килограма, които не би трябвало да влияят по никакъв начин на спортните характеристики на Vantage Roadster. Гледката и успокояващият звук от ръмжащия двигател са гарантирани, за разлика от мястото за багаж – малко, но от сърце, колкото за уикенд почивка извън града.

Цената на Vantage Roadster започва от £126,950 за Острова и €157,300 за Германия, а първите доставки започват от втората половина на 2020.