Кубинките на Dr. Martens с A Bathing Ape ще свършат за секунди

Първият чифт от легендарните кубинки 1460 на Dr. Martens излиза от фабриката в графство Нортхамптъншър на 1 април 1960 – дата, която е използвана и за практично решение на проблема с името.

Първоначално, иконичният модел с жълти шевове, халка на петата и патентована подметка с въздушна възглавница започва да служи вярно на работническата класа, която оценява неговото удобство и издръжливост. Малко по-късно Martens-ите са присвоени безсрамно и от младежката пънк рок култура на 80-те и гръндж поколението на 90-те, без да изневеряват на утилитарната си практичност.

60-тата годишнина на 1460 е именно през 2020, затова Dr. Martens си партнира с 12 емблематични марки, лейбъли и дизайнери, които да представят своята идея за кубинките в лимитирани издания всеки месец до края на годината. Първото е с основания в Япония култов стрийтуеър лейбъл A Bathing Ape, който добавя своя характерен камуфлаж и звездно лого, жълти връзки и, хм, малко спорни странични ципове за по-лесно обуване и събуване.

Колаборацията излиза на 25 януари в онлайн магазина на Dr. Martens. Имайки предвид статута и на двете замесени марки, ограниченото количество ще свърши за броени секунди.