WWF България спасява Пирин със строителен принт

Замисляли ли сте се какво ще стане с камуфлажа, когато няма природа? Новата кампания на WWF България и Noble Graphics се бори за спасяването на националния парк Пирин от непрекъснато надвисналата опасност от още сеч и презастрояване. Докато природозащитните организации, ЮНЕСКО и Европейската комисия тропат с крак срещу правителствения фетиш за строителство и страховито увеличение на зоните, разрешени за добив на дървесна, Камуфлаж за Пирин привлича вниманието към проблемите на парка с капсулна колекция от дрехи с принт, вдъхновен от строителните площадки (и дискретното лого Спаси Пирин) за момчета и момичета с изявено отношение към околната среда. 

Логиката зад кампанията? Ако продължаваме така, скоро ще можем да се скрием в планината само с новия строителен камуфлаж на WWF. Засега антиутопичната колекция с пирински камуфлаж е реализирана само като комуникационна кампания и не е предвидена за продажба (секцията Купи в сайт-а, отвежда до подписване на петицията за Пирин), но организаторите все пак обещават да покажат реално произведените тениски, панталони и якета в няколко магазина за планинска екипировка. Така де, интересът към колекцията може да доведе до благотворителен търг, а защо не и до по-масово производство – иронията е заразна.

Два въпроса: кога пускат отново старите шапки с периферия и голямото панда лого на организацията и кога да чакаме колаборация между WWF и Demna за Vetements?

Повече информация за Камуфлаж за Пирин има тук.