Eternity е втората ароматна легенда на Calvin Klein

За човек, който първоначално продава разочарован едва прохождащия си парфюмен бизнес още през 1979, Calvin Klein се e справил доста добре с циментирането на своята марка сред петте най-разпознаваеми аромати в историята. Независимо дали говорим за демократичното унисекс очарование и блокбъстър успех на CK One в началото на 90-те или се върнем още близо десетилетие назад за дебюта на легендата Obsession през 1985, Calvin е синоним на аромати, които продават и се харесват.

Третият член на Calvin-овата Света (ароматна) Троица се появява точно три години след Obsession. Когато излиза през август 1988 на крилете на нечувания за онова време бюджет от 18 милиона долара, Eternity веднага се превръща в най-успешния дамски парфюм на Calvin Klein, спечелил 35 милиона долара само до края на първата си година на пазара. Мъжката версия се появява през 1990 и продължава да бъде един от най-известните аромати за мъже вече близо три десетилетия.   

Очевидната тенденция за лансиране на по-тежки, трайни, плътни и доминиращи аромати за мъже от последните години не подминава и Eternity. Очаквано, първата и единствена за момента парфюмна вода в мъжкото портфолио на марката е модерна интерпретация на старата класика. Парфюмеристът Pascal Gaurin подсилва емблематичния папратов аромат на оригинала с нови модерни дървесни нотки като величествен кипарис (без майтап, така си го наричат – бел.ред.) за по-мъжествена сърцевина, градински чай за повече свежест и кадифен акорд за още една елегантна и дървесна следа.  

Флаконът на новия Eternity Eau de Parfum за мъже е точна реплика на оригинала, а самият аромат е в типичния искрящ изумруден цвят. С две думи – наситена версия на обичана (вечна, хаха) класика, която ще влезе в употреба при всеки с желание за софистициран, но плътен и абсолютно достъпен аромат с рафиниран характер.  

Мъжкият Calvin Klein Eternity Eau de Parfum струва 73/111/146 лева за 30/50/100 мл в по-добрите парфюмерии.