ВИДЕО: Балканското офроуд рали стига до плажа в Шкорпиловци

Горната галерия от снимки и долното видео са достатъчно доказателство за качеството на състезание, което ще мине за пореден път през България.

Деветото издание на международното Balkan Offroad Rallye е едноседмичен маратон за мотоциклети, ATV-та, бъгита, джипове и камиони, които трябва да се справят с над 2000-километрово трасе и много състезателни отсечки. Логично, участниците не стартират едновременно, а са разделени в два отделни класа – крос-кънтри и екстремен. И докато първият е по-масов, открит за всички видове машини и предлагащ скоростна надпревара по черни пътища ала Дакар и Пътят на коприната, то вторият е отворен само за 4х4 автомобили заради тежките трасета с кални и водни препятствия.

Всеки един от участниците трябва да прекоси България от запад на изток през Рила, Плана, Родопите, Средна гора, Тракийската низина, Странджа и Добруджа. Цялата надпревара стартира в центъра на Самоков на 14 септември, като първият бивак на ралито е в Боровец. След обиколка на горите в района, състезателите продължават втория лагер в Старосел, преди да се отправят към Шкорпиловци за финал на самия бряг.

Десетина дни преди старта вече са се записали над 100 участници, така че остава да ги проследим по някое от по-достъпните трасета и да ги чакаме на плажа за финала:

Balkan Offroad Rallye е от 14 до 20 септември. Повече информация за събитието има тук.