Michael Fassbender тренира за Льо Ман с отбора на Porsche

Любовта на към автомобилите и бързите скорости е една от наистина малкото страсти, които Michael Fassbender никога не крие. Все пак говорим за човек, който е постигал второ време в Kia Ceed в рубриката Star In A Reasonably Priced Car на Top Gear преди близо седем години и се чувства като у дома си в бокса на многобройни кръгове от Формула 1.

Последното начинание на холивудския актьор от ирландско-немски произход обаче е най-сериозното в досегашната му странична кариера – да се подготви достатъчно добре, за да участва в 24-те часа на Льо Ман.

Макар и все още да се ползва със статут на новобранец в моторните спортове, Fassbender не е абсолютен новак – природният му талант зад волана си проличава още миналата години при дебюта на актьора в автомобилните серии Ferrari Challenge, където печели един кръг и се класира пет пъти в почетната тройка за 11 състезания.

Настоящият сезон го отвежда в немската Porsche Super Sports Cup зад волана на състезателното 911 GT3 като част от Manthey. Fassbender е поканен да трупа умения с отбора като част от програмата Porsche Racing Experience, която тренира така наречените джентълмени-шофьори да придобият истински опит на състезателна писта с пълната подкрепа на един от най-добрите отбори на германската марка.

И съвсем не е първия актьор в историята, подпомогнат от Porsche да постигне мечтата си за автомобилен състезател. Paul Newman печели в своя клас през 1979 с Porsche 935, а Patrick Dempsey е победител и като пилот, и като отборен мениджър в класа си със своето Porsche 911 RSR GTE.

Цялото приключение на Fassbender е заснето в YouTube поредицата Road To Le Mans и е далеч от обикновено рекламно видео, защото включва всички катастрофи, проблеми и псувни, с които трябва да се справи холивудският актьор по пътя към мечтата за Льо Ман.

Остава само да стискаме палци, че ще подобри резултатите си след време и ще успее да се класира за Льо Ман в Близко бъдеще. И след като метаморфозата на Fassbender в съвременен Steve McQueen е почти завършена, остава само да разберем кой от четиримата големи (HBO, Netflix, Amazon Studios и Apple) ще се появи с най-добрите сценаристи и предложение за минисериал в най-скоро време.

Уеб поредицата Michael Fassbender: Road To Le Mans е онлайн тук.