Списание 360° пуска джобни ножчета за десетия си рожден ден

Списание 360° отбелязва първото си десетилетие с нов проект, който ще допадне на всеки бойскаут с отношение към българските планини.  

Лимитираната серия джобни ножчета на 360° (95 лева) е произведена в едва стотина бройки и насърчава всеки от нейните притежатели да опознае родните планини (и да не спира да ги пази, но това се подразбира). Изработените по поръчка на списанието от Victorinox в Швейцария ножчета са персонализирани с един от най-емблематичните родни върхове и люлка на българския алпинизъм в зимен и летен вариант върху двете лица.

Рисунката на Аменун Женева e адаптирана от арт директора на списанието Стефан Чинов, а името на известния връх не е споменато изрично, а само загатнато чрез гравиране на надморската височина върху острието. Ножчето с размер от 91 мм и тегло от 74 грама има цели 13 функции (острие, пинсета, малка и голяма отверка, улей за оголване на кабели, халка за закачване, шило, клечка за зъби, малък нож, тирбушон и две отварачки за консерви и бутилки), специално подбрани за хора, които oбичат да прекарват времето си на открито.

Тиражът е наистина ограничен, така че трябва да побързате, ако искате да сте един от стотината колекционери и да насърчите екипа на списанието да се пробва с още някой полезен проект занапред.

Летният брой на 360° струва 18 лева онлайн тук.