Тихомир Рачев снима нов любовен клип за Desy

Почти година след предишната колаборация помежду си, фотографът и режисьор Тихомир Рачев е готов с още един любовен клип за Desy.

Back Then e моментално разпознаваема заради характерния глас на Десислава Андонова, която пише текста и музиката и продължава да се отличава като един от най-талантливите и привлекателни гласове в БГ музиката през последните двайсетина години. Историята за преодоляната раздяла и постигането на самодостатъчност и щастие е екранизирана по нюансите в текста на Desy и сюжета за ежедневния живот на двойка, минаваща през радост, тъга, скандали и деликатна нежност.

Основната идея на Рачев да илюстрира такива взаимоотношения е пречупена през тегавото осъзнаване как се губиш в една връзка, ако оставяш щастието си само в ръцете на другия. Трябва да бъдеш първо себе си и да се освободиш от очаквания спрямо човека до теб.

Изборът на Елена Телбис и Ованес Торосян за двете главни роли не е никак труден. Не си партнират за пръв път като двойка, правили са го неведнъж в театъра и киното. Двамата комуникират чрез текста на песента, но искам да отбележа, че не пеят – затова и не сме гонили някакъв а точен синхрон, а по-голяма емоционална експресивност, на моменти даже като контрапункт на самия текст.

Снимките отнемат три дни през различни месеци, за да обхванат повече сезони и крайният резултат да изглежда като трейлър на късометражен филм с отворен край:

Новият албум на Desy излиза до края на годината.