Банските на Knapp и Sun Diva са пълна африканска екзотика

За разлика от моделите на марки като 05 Studio и They Are, дамските бански на Knapp винаги странят от монохромния минимализъм и вместо това скачат в дълбокото със смели илюстрации (помните ли пияниците на Теодор Лозанов отпреди няколко сезона?) и дръзки принтове.

Съвсем новата и първа за бранда плажна колаборация на Антония Йорданова и Кристина Бъчварова с Диана Захариева от Sun Diva не прави изключение. Трите девойки си симпатизират взаимно от дълго време и очевидно се харесват достатъчно, за да спретнат една бърза колекция с екзотични принтове и класически силует с висока талия, вдъхновен от класическата женственост на 50-те и постоянната лична муза на Йорданова – Африка.

София от Георги Андинов © Knapp

Дамите от Knapp говорят за комбото със Захариева като за най-естественото нещо за жена, която им симпатизира от самото начало и винаги ги е подкрепяла. А това не е нещо, което се забравя. Когато създаде Sun Diva, веднага припознахме любимия ни чист силует и минимализъм, даващ възможност за наслагване на образи и декоративни елементи.

© Knapp

Седемте модела в колаборация са изцяло по кройки на Sun Diva, някои от които претърпяват минимални корекции при съвместната работа на Knapp и Sun Diva. Използвахме стандартната за плажни облекла ликра, тъй като богатите елементи и цветове при принтовете изискват чиста и гладка повърхност. Не сме рискували.

Самите принтове пък са развити от няколко натуралистични снимки на зебра (основен герой не само тук, но и в предстоящата колекция облекло на Knapp) от ръката Бъчварова, преди да ги стилизира и предаде на Хубен Хубенов, с когото дружно редихме десени в захлас. Същият процес се повтаря и при разпределянето на цветовете с дизайнера, който подготвя десените за печат. Всъщност това оскъдно плажно облекло носи заряда на доста време и енергия в себе си. Няма спор. Така си изглежда.

Виктория Димитрова от Георги Андинов © Knapp

Банските на Knapp х Sun Diva струват 185 лева в шоурума на ул. Бачо Киро 5А и онлайн от 11 юли.