(NSFW) Видео: Golden Child на Say Lou Lou

С последния си сингъл Golden Child, близначките Miranda Anna и Elektra June Kilbey-Jansson (няма шега), съзнателно или не, падат жертва на поредната вълна еуфория около ABBA, които, освен всичко друго, заплашват с нова музика за пръв от три десетилетия. И, ако сте слушали последния албум на шведската, ъмм, четворка от 1981 The Visitors, ще знаете, че двете Kilbey-Jansson (наполовина шведки, наполовина австралийки, за да няма сърдити) си го просят.

Сравненията с легендите на шведската поп музика настрана, никой не може да обвини Say Lou Lou, че от шест години не опитват да правят разнообразна и доста добра музика. И често пъти успяват. Доказателствата: дрийм поп дебютът Maybe You, минималистичният дует с Chet Faker Fool of Me, добре овладяният бомбастичен поп в Julian и Beloved или онова ефервесцентно диско от партията им с Lindström Games for Girls. Или пък новото Golden Child, реещо се някъде между късните ABBA и жестоката работа от миналата година на супер групата на Lykke Li – Liv, без да загърбва всичко, което самите те са натрупали като опит по пътя.

Последните новини около двете момичета, които на всичкото отгоре, подобно на Agnetha и Frida, са русокоса и червена, са, че отново имат голям лейбъл зад гърба си след няколко години инди живот. Резултатът, освен една от мигновенно най-добрите им песни, е и най-амбициозното видео на сестрите, които все повече започват да напомнят на по-куул версия на други великолепни сестри музиканти The Pierces (това не е лошо нещо).

Красивото, сюреалистично видео с елементи на сайфай към новия сингъл от предстощия втори албум Immortelle e заснето в продължение на 5 дни в парка Joshua Tree от режисьория екип Laura Gorun и Dimitri Basil. За двете сестри подобаващият на песента 70-арски клип говори за фалшивите ни представи за свободата. Замръзнали сме в ролите, които са ни били раздадени, казват двете. Ние сме имитирани, конструирани и системно държани там, където сме били поставили. Можем ли да счупим оковите, ако не ги виждаме? Кажете, като сте готови с отговора, момичета.