8 добри сделки от намалението в Mr Porter

Летните намаления винаги са в най-неподходящия и безпаричен сезон по закон. Но човек трябва да мисли в перспектива – спестените пари сега могат да ни излязат през носа по-късно, затова преравяме разпродажбата в Mr Porter за малко базови дрехи за гардероба извън най-топлите месеци.

Подплатеното яке на Mr P.(148 лева) пунтира силуета и детайлите на работническите мъжки ризи с джобче, но е направено от издръжлив найлон не само за да изолира добре от тегаво време, но и да служи идеално за наслагване с още връхно облекло.

По-формалният и много английски вариант на горното спортно яке е този вълнен красавец от Mr P. (200 лева) – истинска класика, която топли, изглежда привлекателно минималистична без много детайли и има два външни джоба с капаци и един скрит вътрешен за по-важните неща. Обърната баста на гърба помага да го чувствате малко по-свободно, въпреки смаления силует.

Ако ще имате един суетшърт блузон, то нека бъде този от Aimé Leon Dore (108 лева) заради страхотните наситени взаимноизключващи се цветове и свободната кройка – отлична работа на дизайнера Teddy Santis, който е израснал в нюйоркския квартал Куинс с музиката на Mobb Deep, Nas и Tupac Shakur и продължава да се опитва да пресъздава автентичния уличен стил на Голямата ябълка.

Сивите суетшърти са стабилна, но и не особено креативна класика в гардероба. Не и когато идват от Helmut Lang (282 лева). Контрата за предсказуемостта хлопва с дискретно планинско лого, почит към родното място на дизайнера, а именно Австрийските Алпи. Другите положителни характеристики е контрастното бие в червено и изработката от мерино. Чист секс, който стои идеално със суров деним, хубави блейзъри и по-консервативни кецове като New Balance.

Най-добрите високи боти с дебела подметка и кожени капачки от зърниста кожа са на Thom Browne (480 лева). Надежда друга всяка оставете. Това е.

Спортният шал на една от трите най-коментирани марки в света през последните две години (114 лева) намига на класическите футболни такива с принт на текст, вдъхновен от импресионисти като Claude Monet и Édouard Manet. Можете да го носите върху якета и тренкоти като пичове без да се замисляте или рискувате бой от агитки в София – освен ако не ви помислят за ултрас на Берое.

Защо да си купувате плетена шапка и шал от Johnstons of Elgin (132 лева) в най-голямата жега? Защото са произведени в Шотландия от жесток кашмир, отиват си с всичките ви връхни дрехи и излизат почти без пари.

Цялата разпродажба на Mr Porter е тук.