Сезонно намаление

Както не веднъж сме споменавали, можем да си позволим да пазаруваме от Mr Porter само при финалните намаления, когато дизайнерското облекло и аксесоари са на цени, съпоставими с повечето обикновени магазини в България. И тъй като вече втори ден тече разпродажба със 70 % отстъпка, направихме селекция с малка част от най-достъпните модели.

 

От облеклото: карираните button down ризи на J.Crew (27 евро) се комбинират без много усилие с абсолютно всичко независимо дали ги искате за офиса (освен ако не работите в банка) или за свободното време. Друг добър избор е раираната вталена риза с контрастна кръгла малка яка и маншети на Hentsch Man (35 евро). Отгоре: тъмен памучен блейзър с частична подплата и три външни джоба без капаци от Rag & Bone (141 евро).

 

Тъмносиният бомбър на Gant Rugger (75 евро) напомня много на класическия модел Harrington заради джобовете с капаци и подплатата от шотландско каре и е алтернативата за студено време на т.нар. varsity яке. Освен това е много удобен за носене заради трикотажните ластици на ръкавите и талията. Пуловерът от чиста вълна на YMC (50 eвро) в тъмно кафяво и цвят горчица (има го и в тъмно и турско синьо) е произведен в Шотландия, а там разбират от кофти време и пронизващ вятър.

 

При обувките цените са малко по-високи, но пък за сметка на това при добра поддръжка са вечни, без да преувеличаваме. Сивият плетен чорап в кожените боти на Maison Martin Margiela (243 евро) не би трябвало да ви притеснява по никакъв начин (топли и прибира силуета на джинсите или панталона), защото се маха лесно и оставате с класически изчистен модел в черно със стабилна гумена подметка за всякакво време.

Универсалният модел, с който всеки изглежда добре. Оксфорд обувките на Church’s (302 евро) са достатъчно елегантни, за да можете да ги пробвате предпазливо с костюм и много практични за втален деним и по-небрежен дрескод, заради дебелата гумена подметка, която би трябвало да се справи с всеки дъжд.

Все пак бихме рискували и с рискуваме с къс панталон над кокалчето и невидими къси чорапи през лятото като почит към американеца Thom Browne. На своя отговорност.

 

Последно: аксесоари. Вратовръзките на Alexander Olch са най-хубавото нещо в тази разпродажба на Mr Porter, защото иначе трудно можем да преглътнем цените им от стотина евро нагоре. Освен това трудно биха стигнали и до България. Филмовият режисьор и дизайнер Olch започва да прави вратовръзки по времето когато е студент в Харвард, оттам и известния preppy стил на цялата колекция. Понастоящем компанията му произвежда ръчно луксозни модели от нетипични за този аксесоар материи като кашмир, крепон и туид.

Спираме се на две разновидности от двата модела Walter и Boris. Вълнената вратовръзка от шотландско каре в червено и синьо (36 евро) вкарва живот и на най-скучната риза или костюм. Алтернативният вариант в червено, жълто и зелено (59 евро) е висш пилотаж за комбиниране, но усилието си заслужава. При Boris нещата са малко по-лесни и традиционни. И двата модела са от туид в тъмносиньо или сиво, струват съответно 59 и 82 евро и добавят доста елегантна и мека на пипане текстура към облеклото за деня.

 

Бижутата са сложно нещо, трябва много да се внимава как и какво носим, за да не изглеждаме смешни. Масивната метална гривна с дебела плочка за инициали на Maison Martin Margiela (139 евро) e директна реплика на гривните на американските военни от 80-те и придават достатъчно мъжкарски вид, дори и да не сте воювали в Ирак или Афганистан.

Можете да прегледате всички предложения подредени според името на дизайнера ето тук. Ориентирайте се навреме, защото свършват бързо.