7 добри палта от разпродажбата на Mr Porter

Средата на януари винаги е бавен и безпаричен следновогодишен период. Въпреки това, няма лошо да се подготвите за следващия сезон с палтата от последната голяма разпродажба в Mr Porter – възможност да си купите качествени бази за гардероба, които ще служат вярно с години.

Какво друго да очакваме от Yasuto Kamoshita (един от създателите на United Arrows и най-добре облечените мъже в Токио) освен линия с готини базови дрехи с тънка, но пределно видна елегантност? Якето от изкуствен велур на Camoshita (540 лева) не страда от излишни детайли, суответно може да се носи в абсолютно всякакъв дрескод, без да се притеснявате, че може да ви навали сериозно навън. Леко отпуснатият силует на блузон се регулира, а отделно е и с цял хастар за издръжливост.

Isabel Benenato e родена в семейството на неополитански шивачи, съответно още от дете има възможността да експериментира със силуети от останалите платове в тяхното ателие. Умишлено ушитото да изглежда леко недовършено палто от лен (654 лева) е произведено в Италия и се отличава по дребните декоративни шевове и кръпки за по-градски и небрежен вид.

Парашутистката парка с качулка на The Workers Club (320 лева) се справя отлично с неочакваните дъждове през пролетта най-малкото защото е конструирана така, че да се събира в собствения си вътрешен джоб. Английската марка обича функционалността и по-добрите платове, затова се е погрижила да я направи от много лек бежов памук, който е напълно ветро и водоустойчив.

И докато сме още на бежовата гама, хвърлете едно око и на жестоката уголемена парка Carter на Hartford (190 лева), създадена специално за Mr Porter с идеята за широко и комфортно палто с голяма качулка, което изглежда еднакво добре и с по-неформални костюми, и с по-дебели пуловери.

След като повече от десетилетия внася и продава най-добрите световни стрийтуеър марки в своя магазин в Малмьо, шведската марка Très Bien решава да пусне и собствена линия, вдъхновена от спортното облекло, музиката и контракултурата на последните десетилетия. Найлоновата парка (156 лева) е лека и може да се регулира с връзки на качулката и талията. Освен това се събира лесно и в раницата, за да е готова да изскочи при първите капки.

Обикновено посягаме само към класически бомбъри, но как да не пофантазираме малко с концептуалния и доста скъп (999 лева) модел на Takahiromiyashita The Soloist (търпение когато ви попитат откъде е за пореден път) с големи джобове върху гърдите, отворена яка и връзки, които се спускат доста надолу?

Ако трябва да пренебрегнете всяко едно от по-горните предложения, то нека да е заради фантастичното полево яке на Mr P. (340 лева) – добра и почти дословна интерпретация на втората най-известна връхна дреха на американската армия, създадена този път от собствения лейбъл на онлайн магазина с идеята на максимална практичност. Водоустойчива, много здрава и устойчива материя от памук и найлон и безброй функционални детайли като джобове, вентилационни отвори, реголируема качулка и други.

Цялата разпродажба на Mr Porter е тук.