ГАЛЕРИЯ: Амазонките на SI Swimsuit 2019

Сериозният спад в продажбите, несигурното бъдеще и кардиналните промени в социалните и сексуални нрави не са в състояние да спрат новия Sports Illustrated Swimsuit специален брой за 2019, който излиза с три различни корици: звездата от щатския национален отбор по футбол Alex Morgan, моделката Camille Kostek и легендата Tyra Banks, завърнала се на страниците на списанието за пръв път от 23 години.

Не го спират, но със сигурност му влияят по един или друг начин. Сред 34-те жени в броя си личат имената на атлетките Simone Biles, Lindsay Vonn, Paige VanZant и моделките Barbara Palvin, Paulina Porizkova (написала есе за остаряването в броя), Winnie Harlow, Danielle Herrington, Hailey Clauson, Kate Bock, Jasmine Sanders и първата жена с буркини Halima Aden.

Въпреки разнообразния каст от форми, цвят на кожата и произход и очевидния стремеж към инклузивност, основният проблем на това специално издание на Sports Illustrated си остава как да еволюира дългогодишен формат, създаден да провокира въображението на предимно мъжката си аудитория от абонати. Първата промяна е още на кориците: Banks, Morgan и Kostek позират по-консервативно от кориците в предишни години, като нито една от трите не е със свалени бикини, нито си стиска гърдите в шепи или пък си дърпа или развързва бикините или сутиена.

Дали списанието ще успее да да надскочи мъжкия поглед и субективното обективиране на самоуверени и провокативни жени по бански костюми (ако въобще успее да оцелее) си остава въпрос с отворен отговор.

Новият брой на Sports Illustrated Swimsuit струва $10 онлайн тук. Галериите с всички момичета от тазгодишния брой са тук.