Спасяваме световните пчели с една ръка от Pornhub

Според последните научни доклади, над 700 свеверноамерикански вида пчели са застрашени от изчезване. Същото най-вероятно е валидно и за световната популация на извънредно полезните работници, на които не понася все по-усилено повишаващата се употреба на пестициди в селското стопанство в комбинация на намаляващото биоразнообразие и подходящи места за живот.

Иронията в цялата случка е, че измирането на пчелите се отразява директно на селскостопанското производство, което се нуждае от опрашване, за да съществува нормално. Пчелите са основна верига в производството на храна и опрашването на растенията, което ни задължава да им подадем една ръка, за да си вършат нормално работата.

В буквален смисъл. Последната благотворителна кампания на Pornhub с изключително хитрото наименование Beesexual сe противопоставя на измирането на пчелите с практични съвети и нова Bee Porn категория в портала за възрастни. Кратките безопасни клипчета съчетават абсолютно безобидни научнопопулярни кадри с опрашване на пчели, провокиращи само и единствено заради неприличния сценарий от познати гласове зад кадър: Julia Ann, Daya Knight, Olivia Austin, Joanna Angel, Dante Cole, Domino Presley, Will Pounder, Avery Black и Charlotte Stokely. Основни герои в образователното видео пък са прелестните Abella Danger и Kira Noir:

За всяко гледане на всяко клипче от природното порно, Pornhub обещава да направи дарение на благотворителни дружества, които се опитват да спасят пчелите. Със повече от 110 милиона посетители всеки ден, компанията е способна да изпълни социалната си отговорност по още един полезен (и доста забавен) начин и да помогне за опазването на този важен вид. Така де, Pornhub винаги се е стремял да помогне на всеки да прави (или поне да гледа и мисли за хубав секс). Дори и майката природа!

Клиповете от Beesexual са онлайн тук. Повече информация за кампанията и полезни съвети какво да правим за пчелите има тук.