Тройка Converse

При липса на по-добри идеи винаги посягаме към класическия бял нисък Converse All Star, който с времето се износва достатъчно, за да разказва истории когато се наложи. Любовта ни към легендарната американска марка се изчерпва дотук, защото не са най-удобните гуменки, особено след много носене (в сравнение с моделите на Nike — бел.ред.), освен това подметката им въобще не се справя с абсорбирането на външните шокове след продължително носене.  Ограничените им серии с интересни модели обаче са един път. Именно заради това сме събрали на едно място няколко от последните им модели, които ще се харесат на запалени фенове като Хубенов от 12 Mag например. С малко помощ от Hypebeast разбира се.

Converse Chuck Tayler Moto Leather

Moto Leather е лимитирана серия на Converse, която се предлага в двата традиционни модела (нисък и висок), но ги преработва чрез използване само на кожа и гума и детайли под формата на всевъзможни ципове, метали и животински принтове във вътрешната част. Колекцията се състой от три модела – два високи в кафяво и черено и един нисък черен. Повече информация за другите модели има тук. Цената им ще е между $75 и $90.

Gorillaz for Converse Chuck Taylor

Писали сме и преди за съвместния проект на Converse и Gorillaz. Първите няколко модела привлякоха вниманието ни със семплия дизайн и интересните принтове върху гуменките. Новата серия е по-илюстративна и превръща обувката по-скоро в платно, което представя характерния илюстративен стил на Gorillaz. Моделите са твърде младежки като цяло, но все пак можем да се прежалим за класическия бял висок Converse на снимката. Другите четири варианта можете да видите тук. Цената им ще е около $60.

Converse Chuck Taylor All Star Premium Hi Beluga

Страхотен неочакван модел с обран силует, добри материи и много хитри и добре премислени детайли. Традиционната гумена капачка отпред този път е от кафява кожа, тялото – от черна кожа, която имитира т.нар. Beluga (черно-кафявата риба с ужасно скъпия хайвер от хип-хоп текстовете — бел.ред.), подметките са шити. Въобще вероятно ще издържат доста повече от обикновените модели на марката. Излиза точно навреме за есента и се продава от един от най-добрите магазини на лимитирани серии маратонки KITH в New York. Хубавото е, че предлагат доставка до България, цената от $125 е постижима.