14 супер подаръци в последния момент

Едно и също всяка година. Организираме се на минути преди  финала за един бърз и скромен наръчник с най-интересните супер подаръци в последния момент, за да не се изложим пред хората, които обичаме. Ако успеем да помогнем и на вас – екстра! И приятно, нали така?

За най-малките: Бебешките обувки Blue Bubble, 120 лева от Abebe 

Сериозна и доста краткосрочна инвестиция, която обаче си струва заради качествената изработка и красив дизайн. Обувките на българската марка са бързи и лесни за обуване, произведени в Португалия от естествена кожа за истински бейби гъзари.

За хора, които обичат растения вкъщи: Фикус лирата, 55 лева от Nea

Новият фаворит в битката за по-чист въздух и повече природа в дома е точно този фикус. Макар да не е много лесен за гледане, този красавец с големи, наситени листа стига два метра в домашни условия и вкарва екстра пиниз във всеки елегантен интериор.

За малцината, които ползват CD у дома и в колата:  10 култови джаз албума в кутия, 15 лева от Art Plus

Независимо дали става въпрос за ценители или абсолютни дилетанти в един от най-приятните музикални жанрове, горната кутия се приближава до съвършенството със селекция на албуми със задължителен статут за абсолютно всеки. Lady In Satin на Billie Holiday. Kind Of Blue на Miles Davis, Time Out на Dave Brubeck Quartet, Chet Is Back! на Chet Baker, Head Hunters на Herbie Hancock и още часове музикален оргазъм за ушите и душата.

За елегантни и консервативни класици: лимитиран N°5 на Chanel, 300 лева от по-добрите парфюмерии

Петичката на Chanel е лесна, но вечно работеща идея за подарък в последния момент заради статута на ултимативна класика, велика история, доминираща опаковка и жесток аромат. Разбира се. Бонусът в този случай е специалното издание в червено стъкло, което умира да се озове под елхата и ще бъде оценено подобаващо, със сигурност.

За неостаряващи и носталгични геймъри: Sony Playstation Classic, 199 лева от Plesio

И Sony повлича крак след Nintendo за още един реверанс към ретро геймърите с римейк на класическия първи Playstation, но в по-малък размер и с предварително инсталирани двайсетина заглавия като Final Fantasy VII, Grand Theft Auto, Metal Gear Solid, Resident Evil, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 и Tom Clancy’s Rainbow 6. 90-тарска носталгия до дупка, това е положението. 

За леглото: Спално бельо Hours&Hours, от 59 лева

Българската марка на Гинка Костова (ветеран от американската филмова индустрия) иска да ни накара да се чувстваме добре с качествен сън в удобно, меко и дищащо спално бельо, произведено по устойчив начин в най-старата семейна фабрика в Португалия.

За жени с по-особен вкус за бижута: Пръстен с пирит и сребърна гривна Нева Балникова, 360 лева от Opening Soon (Кърниградска 1, с уговорка на 0898 490 320)

Острите форми на Нева продължават да подмокрят с радикалната си студена геометрия и бруталистки характер дори когато става въпрос за пръстени с романтични камъни от Родопите и привидно семпла гривна от сребро. Нищо радикално, само една подсъзнателна игра с възприятията.

За ценителите на отличен звук и страхотен дизайн: Bluetоoth колонката Marshall Kilburn II, 549 лева от Plesio

Най-красивата преносима колонка на пазара може да изпълни всяка голяма стая с чист звук и отличен бас, покрита е с кожа, тежи по-малко от два килограма и половина, набива се приятно на очи с вечния дизайн на Marshall и умира да бъде подарена в комплект с билет за концерта на Slayer в София следващото лято, много ясно.

За романтици с разбити или все още цели сърца: Книгата Неизлечимият романтик, 18 лева от по-добрите книжарници

Какъв по-добър екзистенциален подарък за Коледа и края на годината от 12 изключителни истории за опасната и разрушителна обсебваща любов, събрани на едно място от английския клиничен психолог и писател Frank Tallis и описани от брилянтния Ian McEwan като великолепен труд и блестяща, омагьосваща книга, водеща право в сърцето на любовта?

За абонатите на Highsnobiety: Кецовете RS-X Toys на Puma, 239 лева от Foot Court

Идеалната играчка за пораснали (и не съвсем) деца, които нямат проблем да пръскат по няколко стотачки за новите колекционерски, странни, грозни, красиви и каквито и да било нови кецове и преосмислени и направени наново стари класики, стига да са модерни.

За аналогови пуристи и мигновени спомени: Инстантният фотоапарат Leica Sofort, 539 лева от PhotoSynthesis

Най-малкото защото продължаваме борбата срещу постоянното взиране в дисплеите на телефоните и аплодираме търсене на спонтанни емоции и тяхното запечатване далеч от дигиталната среда. Защото е по-секси и забавно, не нещо друго.

За мъже с практичен гардероб и вкус: Якето за влажно и студено време на Mil-Tec. 214 лева от Камуфлаж

Вдъхновеното от зимната униформа на американските въоръжени сили черно яке разполага с качулка с маншет за пристягане, двупосочен цип с двоен капак за максимална защита от вятър и вода и ципове под мишниците за лесно регулиране на температурата и натрупала се влага. Интелигентна работа, която служи вярно в тежки условия, няма спор.

За дзен будисти и спокойни любители на кафето: Аксесоарът Slow Coffee Style на Kinto, 390 лева от N8 by Sklada

Колекцията Slow Coffee Style на Kinto напомня за забравения вкус на кафето, приготвено по метода pour-over. Идеално е за успокояване на нервите и концентрация: наливаме постепенно горещата вода във филтъра, докато подреждаме мислите си и плановете за деня.

За двойки, които обичат да празнуват често: Комплект чаши за шампанско Ripple на Firm Living, 67 лева от Jelanie

Kрасивата вълнообразна повърхност на двете чаши е създадена чрез издуване на стъклото на уста, а дизайнът им е абсолютно класически и вечен. Могат да се използват и за сервиране на предястия и десерти, а могат и да пазят само за всички специални моменти, които изискват шампанско с пържени картофи.

Camouflage е на ул. Костенски водопад 58. Foot Court е на бул. Витоша 79. Jelanie е на ул. Ангел Кънчев 24. N8 by Sklada на ул. Цар Шишман 8. Nea е на ул. Ангел Кънчев 29А. Opening Soon е на ул. Кърниградска 1. PhotoSynthesis е на бул. Васил Левски 57. Plesio е на ул. Ангел Кънчев 5.