Pantone вкарва малко Living Coral цвят в живота за 2019

Светът може и да отива все по-смело и категорично по дяволите, но не и според Pantone. Мистериозните учени от американския институт за цветови стандарти определят жизнеутвърждаващия и много позитивен мек коралов нюанс за цвят на 2019. Pantone 16-1546 Living Coral следва да е онази разновидност на оранжево със златни тонове, която напомня за енергията от природата и защитната сила на кораловите рифове.

Извън поетичните определения, цветът на 2019 е определен след много подробен анализ на тенденциите в развлекателната индустрия, предстоящите филмови премиери, изкуства, туристически дестинации, продуктов и въобще всякакъв дизайн, технологии, материали, текстури, начин на живот и социално-икономически условия. Living Coral си е директна реакция към настъпващата доминация на дигиталните технологии и обсебването на ежедневния живот от социални медии, провокиращи поредното търсене на автентичност и интимни преживявания.

Така де, малко позитивизъм и положителни случки не вредят на никого, нали така? Очаквайте Living Coral да бъде експлоатирам абсолютно навсякъде през 2019 – от стрийтуеър колекциите на повечето марки до сезонните колекции на големите модни къщи, грим, продуктов дизайн и интериори за всички възрастови групи. Ето ги и петте палитри покрай цвета на 2019:

Focal Points

Shimmering Sunset

Sympatico

Trippy

Under The Sea