Последната година в Pornhub с цифри

В живота на всеки професионален мастурбатор настъпва момент на равносметка какво и колко е гледал през годината. Pornhub помага да се ориентираме в глобалната картинка със своя шести годишен обзор на тенденциите, технологиите и порното, които вълнуват посетителите на портала през 2018.

А статистиката за последните месеци е любопитна.  Компанията обслужва повече от 33 милиарда посещения (с пет милиарда отгоре спрямо 2017), което означава нещо като 92 милиона посетители на ден или населението на Канада, Полша и Австралия да влиза всеки ден (като нищо). Заявките в търсачката са близо 962 в секунда, а новото съдържание от аматьори, модели и партньори е почти пет милиона клипа или над един милион часа за кеф в Pornhub, за които ще са ни необходими над 115 години пред компютъра. 

Освен да гледат видеоклипчета, потребителите на Pornhub обичат и да се социализират – през последната година са си разменили 64 милиона лични съобщения и са оставили почти осем милиона коментара под публикувано съдържание. За щастие, повечето не изгрубяват, защото сред най-често срещаните думи в коментарите са обичам, горещо, харесвам, добре и секси. И най-забавното – 141 милиона потребители гласуват за любимите си видеоклипове, повече от хората, които гласуват на последните президентски избори в Америка.

Актуалната тема на деня владее пръстите. Едва ли някой е изненадан от факта, че порнозвездата Stormy Daniels е на върха в търсачката за 2018. Другата не особено голяма изненада е хитовата игра Fortnite, която се изстрелва от тоталната неизвестност до топ 20 в търсените термини от Pornhub. Очевидно продължаваме да копнеем за мръсни политически скандали, фантазия (в порно с любими герои), супер качество (4К и Ultra-HD), романтика (двойно по-популярен термин за търсене от жени, отколкото от мъже), транс (не, не музикалния стил). Хубавото е, че все по-често се обръщаме към природата – не само търсенето, но и снимането на порно на открито се е повишило почти три пъти.

Без промяна в най-търсените думи отвъд модерните. Lesbian, hentai, MILF и step mom завинаги или поне засега. Колкото и да не ви се вярва, мъжете не се интересуват от порнография с младолики тела, а харесват идеята за по-възрастни и опитни жени, на които им пука по-малко. Съдейки по картинката по-горе, Азия е в сериозен възход и то не само икономически.

Stormy, Mia, Lana, Riley и всички останали. Добра година за бившата президентска афера, която се изкачва от 671 до първо място в класацията на най-търсените порнозвезди в американския сайт. Познатите титулярки си запазват многомилионните гледания, а сериозен скок нагоре правят и симпатичните Lana Rhoades, Abella Danger и Adriana Chechik.

Без промяна и в Г8 на страните с най-голям трафик към сайта. Щатите предвождат с Обединеното кралство, Индия, Япония, Канада, Франция, Германия и Италия, която измества Австралия на опашката. Най-новият член на Топ 20 е Украйна, която има достатъчно основателни причини да търси разтуха.

Десетина минутки стигат. Средната продължителност на посещение в Pornhub се покачва с 14 секунди до 10 минути и 13 секунди – резултат не от нетърпеливост и презадоволеност, а от по-бързата десктоп и мобилни връзка в различните региони. Най-бързи в сайта са руснаците за втора поредна година.

Неделя – ден за порно. Както обикновено, народът се забавлява най-много в петък и разчита най-често на облекчение с клипчета от Pоrnhub в неделя между 10 вечерта и полунощ като подготовка за работната седмица. Не че не гледат и през останалото време, но предимно сутрин.

България умира за анален секс. Досущ като съседите от Турция и голяма част от арабските страни, Полша и Швеция. Америките и Австралия разнообразяват с лесбийки. Какво търсят руснаците? Хентай!

Жени срещу мъже. Lesbian е най-търсената категория и термин от дамите, докато мъжете наблягат най-много на Japanese и чак след това на MILF и хентай. И двата пола обаче са полудели по Fortnite, както се вижда. Интересният обрат обаче идва от факта, че повече жени ровят за групови изпълнения, порно и двойна пенетрация, отколкото мъже, хм. Според един от консултантите на сайта, това е така, защото в истинския живот, жените разполагат със своята сексуалност както намерят за добре, но фантазиите им все още са подчинени на традиционните полови роли.

Броят на жените в сайта се увеличава. Но не само като участнички, а и като посетители с 3% повече от 2017. Очевидно дамите се чувстват все по-комфортно да изследват своята сексуалност и по този начин. Порното не е само за мъже.

Никой не го е срам да влиза от телефона. Мобилното порно продължава да се изстрелва нагоре и през 2018 – 80 процента от заявките в сайта са направени от смартфон или таблет.

Пълният обзор на Pоrnhub за 2018 е тук.