Видео: Body на Julia Jacklin

Родена в Сините планини недалеч от Сидни, Julia Jacklin се пали по музиката, когато е на 10 благодарение на Britney Spears. Тръгва на уроци по пеене и прави училищна кавър банда. Завършва социална политикa в университета, вероятно за да не разочарова родителите си, които са учители, но сърцето й остава другаде. Денем започва да работи във фабрика за етерични масла, а нощно време калява талант на местнтеи сцени и работи в студиото. 18 години по-късно, младата австралийка влиза в пикова форма, а в музиката й, за добро или зло, няма и следа от първия й идол.

Отнесен инди поп примесен с фолк повествование – еволюцията в музикалния вкус на Jacklin най-често води със себе си сравнения със съвременнички като Sharon Van Etten, Julie Byrne или Angel Olsen. Самата тя обаче споделя, че е повлияна повече от хора като Doris Day, Fiona Apple, Leonard Cohen, Anna Calvi и фолк триото Mountain Man. Така или иначе, Jacklin печели достатъчно внимание у дома и във Великобритания с първия си сингъл Pool Party, за да намери лейбъл, на който издава дебюта Don’t Let the Kids Win малко по-късно през есента на 2016.

Последният сингъл, и вероятен предвестител на втория албум на 28-годишната Jacklin, Body бележи продължаващото израстване на девойката и подава глава над работата й досега. Липсва класическата структура куплет/припев. Атмосферата е по-мрaчна и зряла. Инструменталите са изчистени до основни, за да дадат централно място на нежния й, хипнотичен глас. Той от своя страна разстила равно спомените й от кофти връзка, за да ги сведе до познати чувства на безсилие и неразбраност.

Минималистичното видео, режисирано от самата Jacklin заедно с Nick Mckk, е перфектният визуален спътник към песента – много кожа, пусти пейзажи, контражур, плаващ фокус и една звезда, която Jacklin носи като своеобразен кръст до средата на нищото. Иронично, предвид всичко, което я очаква в действителност.