Парад на красота и скрити погледи с Рут Колева и Жоро Манов

Макар да работи (още веднъж) с фондация Глас и Българския фонд за жените, Рут Колева не смята новата си песен за поредната с кауза, а за такава, която обръща представите и отговаря на очакванията за качествена музика, поднесена чисто, без подправки.

Композираното от Илияна Недялкова (Chili AF) и Георги Линев (Kan Wakan, който е и продуцент на проекта) парче Salty продължава минорната електро соул душа на предишния сингъл All The Guys, но е вдъхновено от главната женска роля и нейната болезнено откровена същност, ранимост, сила, гордост и хубост във всичките форми.

Съвсем естествено, видеото на Георги Манов разкоства в детайл основната идея и действа прецизно като своеобразен прочит на женската красота и самочувствие  без етикети и социални внушения. Salty е изключително образно парче. Докато го слушах си представях образите на различни жени, които се движат, оглеждат и Рут танцува сама сред тях.

Снимките са в едно спортно стрелбище на ЦСКА. Естествено, умряхме от студ. Хрумна ми да направя ревю, като не се вълнувах от самата изява на момичетата на подиума, а по-скоро от задкулисните взаимоотношения помежду им. Завист, погледи. Всяка една да е номер едно в собствените си очи. Не е революционна идея, но всичко зависи от интерпретацията.

Останалото е дузина самоуверени мацки, достатъчно храна за размисъл и една особена светлина (Париж, щата Тексас на Wim Wenders, тази зелена, сурова светлина на покойния оператор Robby Müller винаги ми е харесвала):