Porsche-тата на Luftgekühlt се събират в Мюнхен

Двукратният победител на Льо Ман Patrick Long и творческият директор Howie Idelson създават Luftgekühlt като сборно място за готини хора с идеи и стари Porsche-та с въздушно охлаждане, произведени не по-късно от 1998. Нишовото калифорнийско събитие за колекционери и обикновени фенове на немската марка винаги се върти около присъствието на прецизно подбрани и интересни исторически модели с минало по улиците на града или състезателната писта.

След няколко успешни издания зад Океана, Long и Idelson решават да отведат Luftgekühlt и до родината на Porsche, както си му е редът. Баварската столица Мюнхен става домакин на няколко дузини класически модели на марката и техните собственици от Германия, Европа, Северна Америка и Азия. Фотографът на събитието Vince Perraud пристига в града на чело на колона от автомобили с група ентусиасти, които изминават цялото разстояние от Авиньон в Югоизточна Франция, за да се присъединят.

Не успяхме да видим или да се запознаем с български участници, но долното видео е достатъчно показателно за това защо си струва да се разходите до следващото издание на Luftgekühlt: