Читанка, Седмица 121

Sabine Heller © Purple

Съботното интервю – Glenn O’Brien.

Психопатът Thomas Quick е осъден за доста стряскащи престъпления – убийства, изнасилвания, кръвосмешение, канибализъм, за които няма нищо против да разказва на всеки, който би издържал да слуша. Десет години след последната си присъда се оказва, че е изпуснал най-ужасяващите подробности.

100 факта от музикалната сцена през 2013, досега.

Тео Чепилов разказва увлекателно за снимките на последния клип на Ъпсурт. Съмняваме се, че ще си го пуснем отново, но Тео е много добър разказвач на градски и извънградски истории.

Tony Palmer знае най-добрите истории в поп и рок музиката от последните 50 години. Документалните му филми по темата са малки шедьоври..

Паспортните снимки на знаменитостите не са съвсем обикновени като на другите хора.

Страдаме за концерта на Editors в Бургас като си припомняме почти идентичния им гиг на тазгодишния Glastonbury. За ценителите – разпродадено интимно шоу на групата в легендарния клуб Postbahnhof в Берлин.

Като пораснем ще носим Rolex Daytona и ще шофираме Porsche-то на Hank Moody. Скулпторът Gerry Judah е намерил употреба за три от моделите на немската марка.

Chance The Rapper е доброто момче, което отваря съзнанието си с acid и е предопределено за велики неща в хип-хоп и рап музиката.

© Ed Templeton

В днешната читанка има много секс и порнография: помните ли 93-а година, когато модата и секса се промениха за добро? Ако не, няма лошо. Dazed пускат азбучен показалец на най-доброто от порнографското  изкуството и култура, а Nerve ни предлагат списък с 15 книги, които трябва да прочетем, за да си легнем с жена. Ако и това не помогне, винаги можем да се възползваме от съветите за любовта и секса на Woody Allen.

Приятно четене и хубав уикенд.