Затворете широко очи за Pure

На входа на Pure, провокиращата сетивата инсталация на Християн Бакалов, ще получите слушалки и превръзка за очи. Заслепени и заглушени от заобикалящата действителност, още докато чакате реда си да минете през неочаквания свят от светлини, цветове и допир на българския танцьор и хореограф е много вероятно да почувствате всичко – от уязвимост през неловкост до блажен унес. Това обаче е само началото и не само не трябва да ви притеснява, но и е самата цел на цялото упражнение.

По думите на Бакалов, инсталацията потапя своите посетители в пространства, изпълнени с постоянни ситуации и латентни визуални композиции, които те сами активират с присъствието си. Поставян неведнъж както на открито, така и в различни закрити пространства в София и градове като Брюксел, Венеция и Антверпен, Pure умишлено дезориентира, играе с чувствата на интимност и въобще пречупва начина, по който сте свикнали да разполагате с тялото си и да възприемате околния свят – полезна тренировка за залинялата от социални мрежи сетивност и ценно напомняне, че всичко е в главата.

Pure е в ДНК на 5 септември от 15:00 до 21:00 часа. Билетите струват 12 и 18 лева в билетния център на НДК. Запазването на час е по график при покупка на билет.