Тези момчета правят жестоки иновативни коктейли с Glenfiddich

Повечето бармански конкурси са фокусирани върху таланта на един единствен факир на миксологията, който може да изненада журито с индивидуални умения, харизма, опит и добър вкус. Най-награждаваното шотландско едномалцово уиски в света обаче мисли много по-иновативно. Второто издание на ежегодното състезание World’s Most Experimental Bartender на страхотния Glenfiddich предизвиква бармани да си колаборират с креативни умове и творци от други сфери, с които иначе едва ли ще се срещнат.

Като българските финалисти: барманът Герман Гочев от варненския Martini Bar и Влади Симеонов – бариста на Coffero. Двамата печелят регионалния кръг на новото състезание с авторски коктейл с много експериментален нюх и умения, с които ще представят страната и на световния финал в Дъфтаун, домът на Glenfiddich.

Сформираните двойки ще бъдат готови готови за серия предизвикателства от света на уискито с помощта на експерти от дестилерията на Glenfiddich. Оттам финалистите ще се отправят към Глазгоу за отворения финален кръг на състезанието, където отборите се изправят пред едно последно предизвикателство за титлата Най-иновативен барман в света.