Юбилейната книга на Отворени изкуства е супер учебник

Пловдивчани и гостите на града трябва да целуват ръка на майка и дъщеря Сариеви заради младежкия ентусиазъм и дискретна експертиза, с които не просто обновяват, а направо създават културния живот в Пловдив, а оттам и в страната. Двете дами собственоръчно и с помощта на верните си другари от екипа на фондация Отворени изкуства са виновни за по-голямата част от читавите събития и активности със съвременно изкуство в България през последните десет години.

Именно успешното приключване на втората петилетка от историята на фондацията е причина за лека ретроспекция с изложбата на кураторката Владия Михайлова и появата на юбилейната книга 10 г. Отворени изкуства: ТУК НАВСЯКЪДЕ  двуезично издание, което играе ролята на алманах по устойчива работа в неустойчивата среда на неправителствения (културен) сектор в страната. Изданието е добър наръчник не само за най-значимите събития и проекти на фондацията през изминалото десетилетие, но и добър учебник за напреднали по нови културно-мениджърски практики и модели на работа, които ще ви помогнат да създавате и мислите мащабно и практично за подобни знакови събития като НОЩ/Пловдив, Алтернативна карта на Пловдив, австрийския културен павилион FLUCA, Беседка за града, образователната платформа Въведение в съвременното изкуство и много други.

На 160-те страници е заделено място и за интервюта и представяне на партньорите и съмишлениците на организацията, както и за каталога на едноименната изложба, открита по време на последната НОЩ/Пловдив.

Книгата 10 г. Отворени изкуства: ТУК НАВСЯКЪДЕ се разпространява безплатно и може да бъде разгледана онлайн тук.