Гласуваме за българите Nasekomo в Chivas Venture

Глобалният финал на състезанието за социални предприемачи Chivas Venture изправя 27 отличници в борба са част от милион долара, които ще им помогнат да доразвият компаниите си и да променят света.

Българските финалисти от Nasekomo превръщат хранителните органичните отпадъци в хранителен протеин за добитък и декоративни рибки с хитър технологичен процес, базиран на насекоми. Всичко е много просто – органичният отпадък се използва като храна за ларвите на така наречената черна муха-войник, които могат да увеличат собствения си размер със седем хиляди пъти само за няколко седмици и да се превърнат в доста устойчив заместител на соята и рибните протеини при рибите, пилетата, прасетата и други селскостопански животни.

Проектът се справя едновременно с два проблема, които застрашават щастливото ни бъдеще – непрекъснато нарастващото търсене на протеин и също толкова стабилно увеличаващото се количество на органични отпадъци, които спомагат и за засилване на парниковия ефект. Както се подразбира и от самото име на компанията, Nasekomo се опитва да ни осигури по-добро бъдеще с помощта на насекомите и има нужда от допълнително финансиране, за да автоматизира процеса с модерни технологии и изкуствен интелект и да изгради още ферми за отглеждане на работливите мухи. Добри хора, които си заслужават подкрепата.

Гласувайте за Nasekomo в Chivas Venture до края на тази седмица ето тук. Всичките 27 финалисти са тук.