70 години Land Rover в YouTube

Историята на Land Rover е пълнa с толкова много вълнуващи състезания, приключения в джунгли и пустини и състезания за издръжливост, че можем съвсем спокойно да забравим как вече 70 години марката е символ не само на екстремна издръжливост, но и на дяволски добра практичност от легендарен 4×4 следвоенен автомобил с повече от седем милиона продажби.

Компанията обаче не забравя най-знаменитите моменти в галерията по-горе и отбелязва 70-тата годишнина от дебюта на Land Rover на автосалона в Амстердам през 1948 с глобално онлайн излъчване, което ще представи най-добрите модели на марката и хората, които ги създават и шофират.

Очакваме много велики модели от минало и вдъхновящите личности, които винаги са били асоциирани с тази автомобилна марка – от HUE, първият прототип на Land Rover, през оригиналния Range Rover с две врати и 7-местният Discovery, както и модели от тежките експедиции през изминалите седем десетилетия.

Дали английската кралица ще уважи юбилея не е ясно, но инженерите от завода в Ковънтри имат по-важни новини. Реновирането на един от трите Land Rover-а от изложението в Амстердам е приключило и последният е готов да се изправи гордо до лимитирания Defender Works V8, за когото писахме в началото на годината.

70 години Land Rover е тази вечер от 22:00 в Youtube.