70 години Land Rover с лимитиран Defender Works V8

Легендарният модел Defender няма да умре, а просто ще остане няколко години в бокса, преди да се завърне тотално преосмислен. Междувременно, инженерите от Land Rover Classic отбелязват 70-тата годишнина на марката с пъргав звяр, обречен обречен да попадне в гаража само на най-запалените и богати колекционери заради ограничената бройка и много сериозна цена.

Подобно на останалите юбилейни модели на легендарната марка, и този може да бъде разбрах само след подробен поглед назад към историята. Defender Works V8 отдава почит на ранните двигатели с висока мощност от 1979 и следващите модели Defender, включително изданието за петдесетата годишнина, които продължават да бъдат изключително търсени и до днес. Най-мощната и най-бързата версия на Defender, създадена от Land Rover, е с 5-литров бензинов агрегат с 405 конски сили, който ускоряват до 100 километра за по-малко от 6 секунди и стига до максимална скорост от 170 км/ч.

Разбира се, не става въпрос за изцяло нов автомобил, а за силов агрегат, поставен в 150 специално подбрани и реконструирани автомобили Defender, допълнени с 8-степенна автоматична трансмисия със спортен режим, подобрени спирачки, пружини и амортисьори и, 18-инчови алуминиеви джанти и гуми за всякакъв терен. Арматурното табло, облицовката на тавана и спортните седалки Recaro са тапицирани изцяло с кожа Windsor, a oсемте стандартни цвята за каросерията включват две сатинирани покрития в цвят Santorini Black. Модерна работа за извън града, няма спор.

Цената на Land Rover Defender Works V8 започва от 329765 лева. Автомобилът е наличен за директно закупуване директно от Land Rover Classic.