Барабанистът на Iron Maiden има жесток поръчков Jaguar

Докато вокалистът на Iron Maiden пилотира самолети, барабанистът на групата Nicko McBrain скоро може да започне да върти кръгчета със своя чисто нов поръчков Jaguar XJ6 Greatest Hits третият поред XJ в гаража на музиканта, който носи галеното име Johnny 3 и ще бъде представен на автосалона в Женева като част от празненствата покрай 50-тата годишнина на едноименния легендарен модел.                                             

Специалната поръчка отнема 3500 часа работа и 4000 сменени части с нов дизайн или нова обработка, включвайки редица възстановени части от оригиналния XJ6 на барабаниста. За разлика от всеки друг XJ6 от 1984, машината на McBrain има значителни промени по интериора, екстериора, силовия агрегат и окачването. Цялото изпълнение прилича на автомобил, който излиза директно от гаража на Мефистофел. Ръчно тапицираните седалки в цвят Pimento Red имат черни декоративни релефни линии и щамповани подглавници, а тапицерията е завършена с черни, отново ръчно изработени мокетни стелки и облицовка на тавана от алкантара.

Таблото съдържа тъмносиви фурнири от платан, предпочитаният от барабаниста материал за любимите му малки барабани. Но препратките към музиката на McBrain не свършват дотук, а продължават с въртящи се бутони от машинно обработен алуминий и вдъхновени от копчетата на усилвателите за китари, а също така и педали с хромирано покритие, заимствани от комплект барабани. Очаквано, аудио системата гърми с 1100 вата. Няма да се излага човекът, все пак.