NSFW: Новата дантела на Lena-Lena и Ники Неделчева

Сутиен, бикини и жартиер Florence, 278 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Елена Урумова избира подходящ момент, за да представи последната си колекция дантелено бельо за Lena-Lena –  в навечерието на поредния Boyscout наръчник за подаръци в последния момент и броени дни преди католическия празник, който ви насърчава да се обичате по всяко време и по всякакъв начин. Не че бельото на Елена не работи възбуждащо върху съзнанието на ежедневна база, дори напротив. Последната колекция на девойката зарязва тънката мрежа за сметка на прозрачна и много нежна дантела с флорални мотиви, която контрастира приятно с ластичните презрамки. Другата съществена разлика с предишните колекции на марката, е че за разлика от обикновено, този път играе с цветове (тук са три: черно, бельо и бежово) и има повече модели (четири основни сета с общо единайсет продукти).

Най-голямата промяна обаче се случва във възприятията и усещането на самата Елена. Самата колекция е вдъхновена от женската суета, но в добрия смисъл на думата. Напоследък суетата се приема като крайно лошо качество, което кара част от дамите да се притесняват от своята хубост. Искам да ги предизвикам да извадят личното си усещане за красота на повърхността и да се радват и гордеят с нея. Урумова приема суетата като много лично чувство, което принадлежи само на нея и не е в допир с никой друг. Аз съм суетна жена и обичам да се наслаждавам на себе си. Харесвам компанията, обичам да прекарвам време сама и да правя неща за себе си. Не е свързано само с външния вид, а със самото лично душевно усещане. 

Ляво: сутиен, бикини и жартиер Gabrielle, 318 лева/ Дясно: сутиен, бикини и жартиер Florence, 278 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

И ако досега Елена стоеше в своята зона на комфорт и представяше колекции, които бяха някак лесни, логични и удобни, този път девойката признава, че се е хвърлила в нещо много ново, трудно и провокиращо. Затова и крайният резултат е толкова удовлетворяващ. Успях да представя себе си от друга гледна точка, да взема една идея, в която не се припознавам и да я модифицирам по такъв начин, че в крайна сметка да кажа как тази колекция наистина представя и мен като емоции.

Именно работата по въпросната колекция успява да отключи личното чувство за суетa на дизайнерката на Lena-Lena. То си е било там винаги, но се научих да го приемам и да му се радвам. Другото основно вдъхновение е музиката, която се явява основна сила за настроенията на Елена. Винаги провокира определени качества и настроения и често я определят като меланхолична, но за мен не е такава – мотивира ме и ме вкарва в най-добрата ми лична форма. Досущ като реалните музи за дантелената колекция, на които са кръстъени основните сетове и сред които можем да гадаем за присъствието на Gabrielle Chanel, Audrey Hepburn, Florence Welch и Sophia Loren. Последната не я позна, но не е фатално. Препоръчвам ти да обърнеш внимание на описанията на продуктите, които започват с хедонистични указания как да се наслаждаваме на позитивната страна на суетата.

Сутиен, бикини и жартиер Sophia, 378 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Подобна симпатична еманципация и феминизъм биха били прегърнати горещо и от Emily Ratajkowski, но истинската муза зад колекцията и в каталога и продуктовите снимки на марката е прелестно харизматичната красавица Ники Неделчева. Тя е надарена с неземна и категорична красота. Освен това е много енергична, забавна и земна жена, която се чувства комфортно със себе си и това си личи във всяко нейно движение. Тя е толкова прекрасна, че дори не осъзнава каква сила носи. Отне ми четири години да си намеря муза и се надявам да я задържа. Да помагаме?

Сутиен и бикини Audrey, 198 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Ляво: сутиен и бикини Audrey, 198 лева/ Дясно: сутиен, бикини и жартиер Sophia, 378 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Сутиен, бикини и жартиер Gabrielle, 318 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Сутиен, бикини и жартиер Florence, 278 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Сутиен и бикини Audrey, 198 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Сутиен, бикини и жартиер Florence, 278 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Сутиен, бикини и жартиер Gabrielle, 318 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Сутиен и бикини Audrey, 198 лева © Венцислав Илиев за Lena-Lena

Новата колекция дантелено бельо на Lena-Lena е онлайн тук. Каталогът е сниман от Венцислав Илиев – Heads Up Studio, асистира нашият приятел Бойко Щонов, а прелестната Ники Неделчева е гримирана от Valentin Blvk.