Pornhub обобщава 2017 в интересни цифри

28,5 милиарда годишни и 81 милиона ежедневни посещения, 25 милиарда търсения (по 50 хиляди в минута или 800 в секунда – броят хамбургери, които McDonalds продава за същото време), над 4 милиона нови видеоклипа (в това число повече от 810 хиляди аматьорски), близо 600 хиляди часа ново порно (за 68 години непрекъснато гледане, уха), 118 гигабайта в секунда трансфер на информация (достатъчно количество за цяла година, за да запълни всички iPhone устойства в обръщение по света в момента) и 120 милиона харесвания? Достатъчно показателна статистика защо редакторите и програмистите на Pоrnhub се нуждаят от повече от седмица, за да обобщят данните в петия традиционен обзор на годината какво търсим и как гледаме порнография през 2017. Не сме и помисляли дори за секунда, че настоящите числа няма да надминат показателите от колосалното проучване през 2016 (всички гледат порно явно, това е положението), затова скачаме в дълбокото с ръце върху клавиатурата, за да проследим най-интересното за отминалата година.

Феминизъм, спинъри и порно с Rick and Morty. Всеки търси нещо, но повечето хора търсят порно за жени. Независимо как дефинирате това определение, 1400% нагоре в търсачката е достатъчно показателно за годината на жените. Очевидно има и огромен брой хора с особени предпочитания, които търсят (аматьорски и много изобретателни) видеоклипове с досадните спинъри, но хитът в редакцията са порно пародиите с Rick and Morty.

The future is female. Лесбийките продължават да окупират челното място в мъжките (а очевидно и женските) фантазии от зората на порнографията до днес. Доминацията на думи като milf, мащеха, доведена сестра и майка в класацията е разкъсана единствено от втория най-търсен термин за годината, а именно hentai – древното изкуство да рисуваш експлицитни илюстрации за автостимулация се развихря в един от поджанровете на японската манга и аниме с интересен сюжет и много секс. Причината за изкачването на този жанр до второ място е стряскащо прозаична – светът се движи прекалено бързо и хората имат нужда от подобен ескапизъм в такава фантазия далеч от реалността. Какво още: виртуална реалност и завръщането на мажоретките с гръм и трясък.

Народът иска клипове Riley Reid, остава верен към отказалата се Mia Khalifa и губи интерес към Kim Kardashian. Любимата съседка Riley Reid е най-предпочитаната порнозвезда сред потребителите на Pornhub за 2017 – видеоклиповете на симпатичната девойка са гледани повече от половин милиард пъти само за последните 12 месеца. Бившата порнозвезда и настояща спортна журналистка Mia Khalifa изпреварва Lisa Ann, Kim Kardashian и Sunny Leone.

Мъжките порнозвезди са доста зле, пардон, доста назад. Първото познато мъжко име се класира едва на 33 място сред най-търсените порнозвезди в общата класация. Сравнителният дебютант Jordi El Nino Polla (велико име) стартира кариерата си в Испания още на 20 и има завидна кариера в Brazzers, преди да се превърне в най-издирвания мъж в търсачката на Pornhub за 2017 и да изпревари такива легендарни имена като Mandingo, Rocco Siffredi, James Deen, Nacho Vidal, Peter North и Ron Jeremy. Последните играят все по-малко и са се съсредоточили върху режисирането и продуцирането на филми за възрастни по разбираеми причини.

Как ще ги стигнем американците и великобританците? Нито Trump, нито Brexit могат да охладят интереса на Щатите и Великобритания към порнографското съдържание. И докато Островът е настигнат от Индия, Съединените щати продължават да водят с огромна преднина в общия трафик пред всички останали. Япония се качва до четвърто място, Етиопия скача с 68 места напред, Либия – с 22, Шри Ланка – с 23, а България никаква я няма. Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед, ама нейсе.

Корекция. Българските потребители гледат най-много анален секс. Гърците наблягат на лесбийки, сърбите и румънците предпочитат порнография със зрели жени, македонците блъскат на milf-ове, а българите прекарват най-много време в категорията с анален секс. Досущ като комшиите в съседна Турция.

От 10 до 12 вечерта, най-много в неделя и най-малко в петък. Една от малкото категории без особена разлика от миналата година – продължаваме да гледаме най-много порно преди лягане и преди секс вечер след 10, спим от 2 до 9 сутринта, не мислим за порно в петък и се подготвяме за новата седмица с образователни филмчета най-вече в неделя.

Категорията с лесбийско порно е на върха. За трета поредна година, уха!

Пълният гигантски обзор на Pornhub за 2017 е тук.