Heatwave e първото издание на новия лейбъл Sofia Beats

Формираният през 2013 колектив Sofia Beats (група музиканти, диджеи и обикновени ентусиасти на тема качествена електронна музика) отбелязва четвъртата си година, като създава едноименен лейбъл и вади първото издание. EP-то Heatwave на Low Heat излиза след седмица, когато ще бъде представено на живо в Спутник. Зад проекта Low Heat стои Боян Бойчев, който прави музика от десетина години в различни конфигурации включително под псевдонима Infragreen. Ако първият сингъл от миниалбума Harsh Reality е някаква индикация, ни очаква интересен хибрид между черна и електронна музика.

Самият Бойчев описва четирите инструментални трака като футуристичен хип-хоп. Основни музикални влияния са west coast фънк музиката, както и експерименталната бийт сцена от LA с артисти като Flying Lotus и Mndsgn. Бойчев, който постоянно записва, разказва, че едноименният трак Heatwave се появява в най-горещия ден на отминалото лято и като цяло се оказва най-продуктивен именно в най-голямите жеги. Младият продуцент обещава по-редовно да вади нова музика, най-малкото защото със Sofia Beats вече правят собствено студио, което ще позволи повече свобода за действие, и колаборации с вокалисти и други готини агенти.

За бъдещето на алтернативната електронна сцена у нас е лаконичен – от нас зависи да я развием и точно това искаме да направим със Sofia Beats, където освен като артист, участвам и в организационните дейности. Преди и след представянето на Heatwave ще чуем още две от замесените имена в Sofia Beats – Trombobby (Божидар Василев, когото познавате от работата с DAYO, Southwick и Low End Theory) ще подгрее с лайв, а Добрин Петков, a.k.a. Djobry, ще ни довърши с диджей сет. Въобще обещаващо начало за младия лейбъл.

Sofia Beats Label Launch Party е на 22 ноември от 21 часа в Спутник. Входът е свободен. Повече от Low Heat тук. Sofia Beats са тук.