Kornél Kovács е в София този петък

Утре вечер се стягаме за диджей сета на Kornél Kovács, защото е един от най-големите и все още леко скрити таланти на електронната сцена през последните години. Роденият през 1985 в Стокхолм Kovács (чете се Ковач) споделя, че дължи голяма част от музикалната си култура на своите родители, унгарски емигранти в Швеция. Симпатичният младеж определя себе си като непохватен нърд, който печели приятелството на готините с чувство за хумор и е закърмен с музиката на основополагащи артисти като Kraftwerk, Art of Noise и King Tubby.

След началния тласък в семейството, Kovács започва да тараши магазините за плочи, да преследва най-добрите диджеи в града и да трупа познания на тема електронна музика в местната библиотека. Първоначалната любов към дръм енд бейс музиката му помага да се уреди с няколко диджей гига едва на 14 години. Дебютният му албум The Bells от 2016 обаче няма нищо общо с тази музика и се класира сред най-добрите електронни албуми на годината редом до имена като Omar S, Nicholas Jaar, Aphex Twin и Autechre. Големите очаквания за утре вечер са напълно оправдани.

Kornél Kovács e в City Stage на 1 декември след 23:00 часа. Спечели една от две двойни покани като харесаш тази публикация на страницата на Boyscout във Facebook.