Дебютираме в City Stage, за да видим KUF

Kuf © Max Parovsky

Столицата тихомълком се сдобива с нов клуб за музика на живо. City Stage заема мястото на закритото казино в подлеза на НДК – там, където денем младежи и девойки небрежно се учат да танцуват брейк. Ротативките в просторното помощение отстъпват на конфигурация от голяма и малка сцена, както и няколко полуобособени местенца с идеята да отидем за по едно малко, да хапнем нещо набързо, да гледаме някой футболен мач или просто да пием кафе с книга в ръка.

Програмата на заведението до момента е явен знак за лека несигурност относно посоката, в която иска да поеме – имената на Jeremy?, Ирина Флорин, Камен Кацата Бенд и някаква трибют банда на Metallica съжителстват (за щастие, само върху плаката) с готини агенти от алтернативната клубна сцена като Stefan Goldman, Charlie, TKNQ, Snezhana & Risto, чужди диджеи като Blue Lagoon и банди като немското трио KUF.

Последните звучат като идеален повод да дебютираме съботно в новия нощен клуб. Контрабас, синтезатори, барабани и вокални семпли са характерните черти на типичното берлинско звучене на изпълнители в добрата традиция на немското инструментално инди. Веднага след тях, амстердамският тандем Kamma & Masalo застъпва за диджей сет от неописуема (в добрия смисъл на думата) електроника за танци до сутринта.

Kuf са тази събота, 14 октомври, в City Stage в подлеза на НДК. Билетите струват 10 лева в мрежата на Eventim.