PlansMatter е Airbnb за архитектурни фенове

Airbnb има много приятна алтернатива за хора, които не искат просто да преспиват удобно, а предпочитат да пътуват и отсядат на места със солидна история и забележителна модернистична архитектура и интериор. Разбираемо, американските архитекти Connie Lindor и Scott Muellner принадлежат към втората група и едно нещастно стечение на обстоятелствата и опита в офисите на най-напредничавите архитектурни студиа зад океана ги навежда на мисълта за онлайн платформа, която би подмокрила всеки любител на страхотен дизайн.

THE BEAR STAND в Онтарио на архитекта Bohlin Cywinski Jackson

PlansMatter следва модела на Airbnb, но селектира и представя само модернистични имоти, подходящи за архитектурна ваканция на всевъзможни места на пет континента. Освен популярни частни домове като Villa Vals на архитектите Bjarne Mastenbroek и Christian Müller в швейцарския град Валс и къщата Kinney на Frank Llloyd Wright в Уисконсин, PlansMatter предлага и класически модернистични хотели като южноамериканските Awasi Patagonia в Чили и Hotel B в Перу. Предлаганите домове са дело само на световно известни имена, а Lindor и Muellner са убедени, че краткият или по-дългият (за предпочитане) престой в подобна сестра в подобен интериор и архитектура е вдъхновяващ и показателен за положителното влияние на красотата върху ежедневния живот.

Hotel B в Лима на архитекта Claude Sahut

Преди да го анатемосате като скъпо Airbnb за сноби и архитектурни любители, обърнете внимание на биографиите на архитектите на местата в сайта и имайте предвид, че всяко едно от тях е посетено и анализирано с любов от създателите на PlansMatter, преди да го одобрят. Добавянето на хотели в сайта напоследък е правилната стъпка към популяризирането на идеята и разрастването на предложенията в каталога. Чувството, че си отишъл на вдъхновяваща почивка с най-любимите си преподаватели по дизайн обаче си остава завинаги.