Столичният Уиски Фест си има собствена марка уиски

Най-голямото уиски събитие в Централна и Източна Европа предлага над 300 вариации на 101 добре познати, дебютни, нишови и новаторски марки уиски. Повечето колекционери и любители на величествената напитка обаче се вълнуват доста и от добрата новина за създаването на собствена марка уиски, която пристига точно в 120 бутилки за фестивала и съвсем разбираемо носи името Whiskey Fest Sofia. Причината за въпросното вълнение е много проста – въпросната ограничена серия е бутилирана от две дестилерии и само от две бъчви. Уискито на фестивала е изключително рядко, едномалцово, плодово, леко опушено, с 46 градуса алкохолно съдържание, нефилтрирано и без никакви добавки. Избирате между серията от Хайленд, дестилирана в Old Fettercairn и отлежала в бъчва №219 или от другата от Спейсайд, дестилирана в Glenallachie и отлежала в бъчва №215.

При невъзможност да се доберете до някоя от бутилките с изписан пореден номер, може да инвестирате в билет, който дава възможност да участие в томболата за колекция от 60 различни бутилки, дарени от всички изложители – ирландски, шотландски, американски, уелски, японски, тайвански, индийски, смесени, малцови, едномалцови, ръжени, опушени, сладки, ароматни, светли, кехлибарени, рубинени, отлежали, редки, ценни, ръчно направени колекционерски питиета – въобще всичко, за което някога сте се сещали. Приходите от томболата отиват за увеличаване на зелените площи от дъбови (много ясно) насаждения в столицата.

Тазгодишният Уиски Фест София е до 29 октомври, неделя, в Sofia Event Center/’Paradise Center. Билетите струват 25 или 35 лева и могат да бъдат поръчани онлайн в Ticketlogic или на място пред залата. Повече информация и пълна програма на събитието – тук