MouseHouse е готина малка къща за гости в Капана

Собствениците на пловдивската бирена институция Котка и Мишка затварят омагьосания кръг в Капана с бутикова къща за гости, разположена на възможно най-добрата локация за посетителите на бара и задължителните забележителности в града. MouseHouse обитава 100-годишна къща на тиха улица в квартала на творческите индустрии, чийто интериор е реновиран старателно и модернистично от пловдивското архитектурно студио Архабитс и обзаведен почти изцяло с ръчна авторска изработка. Решихме да създадем едно естествено продължение на бохемските вечери. Направихме не само място за наспиване, но и място за приятен бавен бохемски живот – такъв, какъвто е бил през вековете в Пловдив. Именно препратка към нашия първи проект тук е и името на новото място, защото смятаме, че то е за готини хора като нашите клиенти.

Съвсем естествено, интериорът на всяко едно от трите самостоятелни студиа за двойки или самотни пътещественици e вдъхновен от културата, изкуствата и занаятите в квартала. Стаята на скулптурата (Студио А) е директно намигане към изящната изработка на произведения в обемна пространствена форма. Стаята на живописта (Студио B) очевидно е посветена на художниците, а стаята на танца (Студио C) не предполага денонощно тропане и ламбада, а само наслаждаване на интериор, вдъхновен от грациозни движения под ритмични звуци (светлината е ключова, ако се чудите). Модерна работа. Казано по друг начин, програмата за уикенд в Пловдив е повече от ясна – дневна разходка по забележителностите, ако още не сте ги посетили, бърза обиколка в Капана, вечеря в един от двата читави ресторанта в квартала, бири в Котка и Мишка и обратно в Студио B за любов и други катастрофи.

MouseHouse е в Капана на ул. Алцеко 12. Цената на ношувката е 70 или 80 лева за различните стаи. Предвид оскъдната наличност, предварителната резервация на сайта е повече от задължителна.